Kaj je bioresonanca

Povzeto po študijskem gradivu avtorice mag.Karin Rižner, univ.dipl.biologinja, bioresonančna terapevtka

Bioresonančna metoda zdravljenja temelji na fizikalnem valovanju oziroma nihanju ter nežno in brez stranskih učinkov vzpodbuja in krepi samozdravilne moči telesa.

Vsaka snov ima poleg svoje kemijske sestave tudi fizikalno informacijo. To je spekter različnih frekvenc, katere lahko z bioresonančnimi aparati beležimo in uporabimo v diagnostične in terapevtske namene.

Ta šibka, zelo različna nihanja nadzorujejo procese v naših telesih. Celice, tkiva in organi imajo svoja specifična nihanja, ki so medsebojno povezana in vplivajo drug na drugega. Vse je v nihanju! Zemlja niha, organizmi nihajo, človek niha, organi nihajo. Pljuča nihajo drugače kot jetra ali želodec, obolelo tkivo niha drugače kot zdravo. Prav tako oddajajo signale bakterije, virusi, paraziti in toksini.

Vse žive celice oddajajo in sprejemajo elektromagnetna nihanja in med seboj komunicirajo. V zdravem telesu komunikacija poteka neovirano in vsak del telesa pravilno opravlja svojo nalogo. Vplivi stresa, toksinov, bakterij, virusov lahko ovirajo ali celo prekinejo medcelično komunikacijo, kar povzroči nepravilno delovanje celic. To se sprva kaže v obliki nejasnih motenj, preobčutljivosti, kronične utrujenosti, kasneje pa kot organske spremembe z različnimi simptomi, ki se običajno pojavijo tam, kjer je bilo telo že prej šibkejše.

Vsak človek ima svojo specifično sliko nihanj. Ta slika daje informacijo o zdravju ali bolezni. Fiziološka, harmonična nihanja so značilna za zdravega posameznika, patološka, bolezenska, neharmonična nihanja pa označujejo bolnika.

Bioresonančna naprava

Bioresonančni aparat beleži pacientova lastna elektromagnetna nihanja in jih s posebnimi filtri loči na zdrava in bolezenska nihanja. Tako lahko bolezenska, motilna nihanja oslabimo ali izničimo, zdrava nihanja pa terapevtsko okrepimo.

Cilj bioresonančne terapije je telesu posredovati “zdravilni impulz” in ga s tem podpirati pri zdravljenju. Ta metoda torej ni usmerjena na preprečevanje simptomov, temveč odkriva vzroke bolezni in pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Potek bioresonančne terapije

Pacient se udobno namesti na stolu poleg bioresonančnega aparata in je z aparatom povezan preko posebnih tipal. Terapevt  računalniško nastavi različne terapevtske programe, ki jih izbere na podlagi ugotovitev bioresonančnega testiranja. Terapije potekajo različno dolgo. Pred in po terapiji je potrebno popiti čim več čiste, NEmineralne vode, ter se odpovedati kavi in alkoholu.

Bioresonančna terapija je neboleča in nima stranskih učinkov, pač pa lahko pride med in po terapiji do različnih reakcij, ki pa so samo odraz dobrega odziva na terapijo:

  • začetna detox reakcija kot povečano izločanje sluzi,
  • občutek utrujenosti, zaspanosti, toplote, sproščenosti, potenje
  • občutek povečane energije, izboljšanje razpoloženja

Sodelovanje pacienta

je pri bioresonančni terapiji zelo pomembno. Potrebno je piti mnogo čiste vode, uživati polnovredno hrano, omogočiti telesu zadosti gibanja in spanja. Med celotnim obdobjem terapiranja kakor tudi kasneje se je priporočljivo odpovedati svinjini, ki močno obremenjuje limfni sistem in uživanju enostavnih sladkorjev.

Bioresonančno testiranje

je neinvazivna in neboleča metoda.

Prisotnost nihanj različnih snovi ugotavljamo s pomočjo informacij v ampulah. V zbirki imamo različne informacije: celice posameznih organov in tkiv, pesticidov, težkih kovin, patogenih organizmov in alergenov. Sevanje snovi iz ampule se med testiranjem usmeri skozi bioresonančni aparat na ploščo, iz katere zato prihaja nihanje testirane snovi. Če je v človekovem polju popolnoma enako nihanje, kot ga pošiljamo preko izhodne elektrode, se nihanji ujameta, seštejeta in pride do resonance.

Na ta način najdemo različne bremenitve, ki jih s terapijami odpravljamo.

Učinki bioresonance

Harmoničen pretok energije v telesu pomeni zdravje, saj je organizem s svojimi regulacijskimi mehanizmi sposoben ohranjati ravnovesje. Če se ravnovesje poruši, se razvije bolezen. Ravnovesje v telesu rušijo različne bremenitve kot so paraziti, toksini, virusi, bakterije, glivice.
Z bioresonančno terapijo te bremenitve odpravljamo in vrnemo telo v ravnovesje

Kaj je bioresonanca

Bioresonančna metoda zdravljenja temelji na fizikalnem valovanju oziroma nihanju ter nežno in brez stranskih učinkov vzpodbuja in krepi samozdravilne moči telesa.

Licenca

Licenca Ministrstva za zdravje Republike Slovenije 1613-175/2018-2

Tatjana
zdravilka, celostna bioresonančana terapevtka

Call Now Button